Registrera domännamn via Google

Det ser ut som att Google förbereder sig för att kliva in i domännamnsbranschen. På domains.google.com ligger en webbplats vars funktioner än så länge endast är tillgänglig för speciellt inbjudna. Vissa så kallade registrarer (företag som tillhandahåller registreringar av av domännamn) har varit verksamma i över 15 år, men Google tror sig nu alltså kunna sköta domänregistreringar bättre än konkurrenterna.

De stoltserar bland annat med 100 vidarebefordringar av epost-adresser, 100 subdomäner och gratis privata registreringar – det vill säga att du kostnadsfritt kan dölja vem det är som registrerat domännamnet. Risken för tekniska problem får ses som relativt liten, med tanke på att domänerna kommer att ligga på samma servrar som Googles övriga produkter och tjänster.

Vare sig du vill flytta ett befintligt eller registrera ett nytt domännamn, kommer du kunna göra detta via Google Domains så fort det släpps fritt för allmänheten. Att domäner som i framtiden administreras av Google skulle få en eventuell positiv effekt, som högre placeringar i deras organiska sökträfflista, bedömer vi i dagsläget som relativt osannolik. Eftersom att Google hela tiden strävar efter att leverera sökresultat av högsta kvalité skulle det bli väldigt fel om man fick fördel av administrativa aspekter som till exempel val av registrar.

Få NOGA NEWS direkt i din inkorg. Anmäl dig idag.