Google+ växer så det knakar – men Twitter växer snabbare!

Nu är Google+ världens näst största sociala nätverk. Facebook är fortfarande större. Enligt Global Web Index hade Google+ förra årets sista kvartal 343 miljoner aktiva användare i världen.

Google+ växer så det knakar. Nu är Google+ världens näst största sociala nätverk. Facebook är fortfarande större. Enligt Global Web Index hade Google+ förra årets sista kvartal 343 miljoner aktiva användare i världen. Men Facebook är alltså större. Facebook har, enligt dem själva runt en miljard (!) användare. Men enligt Global Web Index är de aktiva användarna dock något färre, ca 900 miljoner. Och ställer man samma fråga till Google så får man också ett svar som är något kryddat; “500 miljoner registrerade Google+-användare”.

Vi tycker det är riktigt kul med en motpol till Facebook. Det är nyttigt för den sociala utvecklingen på internet. Det har funnits tendenser till att Facebook styrt oss lite väl hårt i hur vi ska bete oss, och förhoppningsvis kan det här leda till att vi – användarna – i större utsträckning kan sätta spelreglerna. Och vi väljer givetvis den plattform som passar oss bäst…

Få NOGA NEWS direkt i din inkorg. Anmäl dig idag.